Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@18:07:19 GMT

شارژ تلفن همراه با ادرار با کمترین هزینه

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۴۰۵۱۹

شارژ تلفن همراه با ادرار با کمترین هزینه

گروهی از محققان دانشگاه غرب انگلستان (University of the West of England) روشی برای شارژ موبایل با استفاده از ادرار اختراع کردند.

به گزارش ایندیپندنت، کلید این پیشرفت، ایجاد سلول سوختی میکروبی جدید «ام‌اف‌سی» (MFC) است که مواد آلی -در این مورد، ادرار- را به برق تبدیل می‌کند.

ام‌اف‌سی‌ها مملو از باکتری‌هایی‌اند که مشخصا طوری رشد داده شده‌اند که مواد شیمیایی موجود در ادرار را در بخشی از فرایند سوخت‌وساز طبیعی خود تجزیه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باکتری‌ها هنگام مصرف این ماده، الکترون تولید می‌کنند. بار الکتریکی کوچکی که طی این فرایند طبیعی ایجاد می‌شود، در ام‌اف‌سی ذخیره شود.

دکتر ایوانیس ایروپولوس، مهندس آزمایشگاه رباتیک بریستول، جایی که این سلول‌های سوختی آنجا ساخته شده‌اند، می‌گوید: «هیچ کس برای این کار از قدرت ادرار استفاده نکرده است از این رو، این یک کشف هیجان‌انگیز است.»

«زیبایی این منبع سوخت این است که ما به طبیعت نامنظم باد یا خورشید تکیه نمی‌کنیم. ما در واقع برای تولید انرژی از زباله استفاده مجدد می‌کنیم. یکی از محصولاتی که می‌توانیم از عرضه بی‌پایان آن مطمئن باشیم، ادرار خودمان است.»

پس از پردازش ادرار در ام‌اف‌سی ها، بار الکتریکی در یک خازن ذخیره می‌شود. در اولین آزمایش این اختراع جدید، محققان به‌سادگی یک شارژر تلفن تجاری سامسونگ را به برق وصل کردند و توانستند گوشی را شارژ کنند.

اگرچه مقدار الکتریسیته‌ای که با این پیل سوختی تولید شد، نسبتا کم و فقط برای یک تماس تلفنی کافی بود، محققان معتقدند که ممکن است در آینده این دستگاه در حمام‌ها نصب شود و به برق‌رسانی به ریش‌تراش برقی، مسواک و چراغ‌ها کمک کند.

این دستگاه تقریبا به اندازه یک باتری ماشین است، اما مهندسان معتقدند که نسخه‌های بعدی کوچک‌تر و قابل حمل‌تر خواهند بود. با توجه به اینکه برای تولید چنین دستگاه‌هایی هر پیل سوختی تنها حدود یک پوند هزینه دارد، این می‌تواند راهی جدید و ارزان‌تر برای تولید برق فراهم کند.

این پژوهش با بودجه عمومی که در اختیار شورای تحقیقات مهندسی و علوم فیزیکی است و همچنین با مشارکت بنیاد گیتس (موسسه خیریه‌ای که بیل گیتس بنیان‌گذار مایکروسافت آن را اداره می‌کند) حمایت مالی شده است و دانشمندان امیدوارند که این فناوری بتواند برای کشور‌های در حال توسعه مفید باشد.

دکتر ایروپولوس گفت: «یکی از [کاربردها]قرار دادن این دستگاه‌ها در داخل خانه‌ها است یا می‌توان از آن در مناطق دورافتاده جهان در حال توسعه استفاده کرد.»

«پیل‌های سوختی که ما برای شارژ موبایل استفاده کرده‌ایم، حدود ۵۰ میلی‌لیتر ادرار را در خود جای می‌دهد، اما کوچک‌ترین سلول‌هایی که در آزمایشگاه داشته‌ایم، یک میلی‌لیتر است؛ بنابراین می‌توانیم آن‌ها را بسیار کوچک‌تر کنیم. هدف ما این است چیزی داشته باشیم که بتوان آن را به‌راحتی به هر کجا حمل کرد.»

«این مفهوم آزمایش شده است و کار می‌کند. اکنون بر ما است که این فرایند را توسعه دهیم و اصلاح کنیم تا بتوانیم ام‌اف‌سی‌ها را برای شارژ کامل باتری توسعه دهیم.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: شارژ موبایل موبایل ادرار ام اف سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۰۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد شمسایی مدیر کل تنظیم مقررات رادیویی شمالشرق و کارشناس حوزه امواج و ارتباطات رادیویی در ویراستی نوشت: معمولا برای خريد يك گوشی تلفن همراهِ جديد به بِرند، مدل، سيستم عامل، قيمت، امكانات، زيبايی، و غيره از آن توجه می کنیم. اما توصیه بهداشت_الکترومغناطیس این است که برای خرید گوشی تلفن همراه، قبل از هر مشخصه، باید از استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه یا همان SAR اطمینان پیدا کرد.

امیر لاجوردی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان تنظیم مقررات در واکنش به این مطلب با انتشار پستی در پیامرسان ویراستی نوشت: «برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR یا استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه توسط آزمایشگاه‌های مورد تأیید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.»

                                         

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر ارتباطات: با تولید تلفن همراه ایرانی قصد رقابت با مدل های موجود را داریم (فیلم)
  • آیا گوشی‌های هوشمند سلامت جسمی شما را به خطر می‌اندازد؟
  • پیام اپراتور ایتالیایی برای صهیونیست‌ها: به فلسطین خوش آمدید
  • پایان راه موبایل قاپان با شلیک پلیس
  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • باورتان می‌شود این گوشی تلفن همراه، پرفروش‌ترین در جهان است؟
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات